Uw specialist voor de regio!

Aankoopbemiddeling: 

Een woning zoeken en vinden wordt tegenwoordig steeds eenvoudiger. Het kopen van uw droomwoning is echter een ander verhaal. Na een eerste bezichtiging nemen de emoties het veelal over en hierdoor wordt het lastig de aankoop van een woning objectief te bekijken. Van Rooijen Vastgoed biedt een full-service aankoopbemiddeling en begeleidt u vanaf het zoeken van een woning tot de overdracht bij de notaris.

Het kopen van uw droomwoning in vijf stappen:

  1. Zoeken
  2. Bezichtigen
  3. Onderhandelen
  4. Koopovereenkomst
  5. Eigendomsoverdracht

1. Zoeken
Er wordt gestart met het inventariseren van uw woonwensen. Wat is uw budget? Aan welke eisen moet de woning voldoen (aantal slaapkamers, locatie, type woning, etc.)? Vervolgens zullen de gegevens in het systeem worden ingevoerd en wordt u, per e-mail, op de hoogte gehouden van het woningaanbod.

2. Bezichtigen
Heeft u een woning gevonden die voldoet aan uw wensen? Dan volgt het moment om samen met de Aankoopcoach van Van Rooijen Vastgoed de woning te gaan bezichtigen. Tijdens deze bezichtiging zal de Aankoopcoach u op belangrijke zaken wijzen en indien nodig adviseren een aanvullend onderzoek te laten verrichten (bijvoorbeeld een bouwkundige keuring). Na deze bezichtiging wordt het plan van aanpak besproken.

3. Onderhandelen
Bent u na de bezichtiging nog steeds enthousiast over uw droomwoning? Dan zal er onderhandeld gaan worden over de prijs. In overleg zal door de Aankoopcoach worden geprobeerd de woning voor u aan te kopen tegen een zo scherp mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden. Uiteraard worden hierin ook zaken meegenomen als ontbindende voorwaarden, aanvaarding en roerende zaken.

4. Koopovereenkomst
Zodra er overeenstemming is bereikt, zal de verkopende makelaar een koopovereenkomst opstellen. De Aankoopcoach van Van Rooijen Vastgoed zal deze overeenkomst zorgvuldig controleren en met u bespreken voor de ondertekening.

5. Eigendomsoverdracht
Tijdens de afhandelingsfase worden onder andere de eigendomsakte en de nota van afrekening van de notaris, voor u gecontroleerd. Vlak voordat er naar de notaris gegaan zal worden voor de eigendomsoverdracht, vindt er een laatste inspectie plaats van de  nieuwe woning. Als alles in orde is worden de meterstanden opgenomen en kunt u met een gerust hart uw handtekening zetten bij de notaris!